Gemengde zangvereniging Vivente - Samen zingen bij Vivente

Samen zingen bij Vivente

Vivente werd in 1965 opgericht. In de loop van zijn bestaan was het koor, dat een breed repertoire zingt, zeer succesvol in binnen- en buitenland. Op het programma stonden al het Stabat Mater van Haydn, de Missa Criolla van Ramirez, de Messiah van Händel, The Divine Compassion van Lloyd Webber en het indrukwekkende Eternal Light van Howard Goodall.

Het koor telt momenteel zo'n veertig dames en heren in uiteen lopende leeftijden. In 2015 vierde Vivente zijn 50-jarig bestaan met een koorreis naar Londen, waar het onder meer een zogeheten Lunch Recital gaf in de St. Paul’s Cathedral. Tevens werd in het kader van dat gouden bestaansfeest The Messiah van Händel uitgevoerd in een nagenoeg uitverkocht Theater de Maaspoort te Venlo..

Vivente wil een grote rol blijven vervullen in het uitdragen van de geestelijke muziek als cultureel erfgoed, die in de loop der eeuwen is geschreven door de grote toonkunstenaars van onze westerse muziekcultuur.

Naast het samen uitvoeren van prachtige muziek is gezelligheid met elkaar ook een belangrijk kenmerk van Vivente. Niet alleen na de repetities, maar ook bij feestelijke jaarafsluitingen, Cecilia-avonden en koorreizen.

Op 13 oktober 2024 geeft Vivente in de St. Martinusbasiliek een concert ter herinnering aan de bombardementen op Venlo, die die dag precies 80 jaar geleden begonnen. Vivente brengt Lux Aeterna van Morten Lauridsen en het Requiem van W.A. Mozart. Lees hier meer over dit bijzondere concert. Voor tickets, klik hier.

» Wil je ook zingen? Word lid van Vivente
» Bekijk onze concertagenda
» Bekijk onze privacyverklaring
» Volg ons ook op Facebook: Gemengde zangvereniging Vivente

Contact

Gemengde zangvereniging Vivente
info@viventevenlo.nl

Repetities

Wij repeteren iedere woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in De Bantuin, Pastoor Kierkelsplein 20 in Venlo.

Kom gerust eens kijken en luisteren!
 

Volg ons ook op Facebook

Volg ons ook op Facebook:
Gemengde zangvereniging Vivente